За късмет и здраве вижте какво да носим в Годината на Коня!

За 2014 - Годината на Коня, на мода са подковите за късмет, стилизираните конски глави с развети гриви, без да се пренебрегват класическите вече пеперуди, сърчица, паячета и цветенца.

Това разкри пред „Преса" бижутерът Емил Петров.

„Червеният конец, освен че играе ролята на бижу, пази от уроки и се носи за здраве. Той може да бъде украсен също с полускъпоценен или скъпоценен камък според зодията. В миналото хората са го връзвали, за да предпазват близките си от болести, да гонят злите духове и да противодействат на черните магии", добави собственикът на бижутерия Bloom. Той твърди, че това е едно от малкото универсални накити - носи се от мъже, жени и деца. Твърди се, че има съществено значение на коя ръка ще се носи.

Според някои поверия на жените трябва да се връзва на лявата, тъй като тази страна символизира женското начало, а при мъжете на дясната, защото тя е символ на мъжествеността. Други твърдят, че вързан на лявата ръка червен конец предпазва от зли магии и лоши очи, докато на дясната защитава човека от собственото му неблагоразумие. Последователите на кабала вярват, че конецът трябва да се носи винаги на лявата ръка, защото злото атакува отляво. Според тях той е силен енергиен канал, който влияе върху съдбата и помага в начинанията.

Червеният цвят е символ на живота и на течащата във вените на човека кръв. Олицетворение е на динамиката, на енергията и силата, която всеки притежава. Червен конец в ролята на бижу носят Деми Мур, Аштън Къчър, Елизабет Тейлър, Линдзи Лоън, Мадона, Марая Кери, Парис Хилтън, Марадона, Мик Джагър, Дейвид и Виктория Бекъм. Дори някои български политици като Бойко Борисов и Сергей Станишев.

„В Годината на Коня универсален амулет ще са черните и белите перли. Доскоро те бяха възприемани по-скоро като аксесоар за тежки дами, но младите момичета могат да си изберат не цял наниз, а само висулка или пръстен за късмет. А защо не и червен конец с перличка", добави Емил Петров.

„Понеже според китайския зодиак 2014 г. е година на синия Кон, талисмани ще бъдат сините камъни. На всеки естествен камък съответства синтетичен вариант, така че не е необходимо непременно да се носят сапфири. Може да са аквамарини, сини топази, кристали... В ювелирния занаят навлизат новите технологии. Сега златото може да стане каквото искате на цвят с помощта на нанотехнологии. Засега предлагаме главно кафяво злато, което стои много изискано, но ако Годината на Синия кон наложи създаването на синьо злато или сребро - защо не.

При мъжете на мода са катарамите от благороден метал по собствен модел. Те казват как да изглежда аксесоарът за колан, прави се 3D изображение и ако го одобрят, се излива предимно от сребро, но сме правили и от злато. Същото важи за копчетата за ръкавели, за иглите за вратовръзки и щипките за банкноти", обясни бижутерът.

Източник: http://www.snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини