Холивуд в шок от кончината на Филип Хофман

Новината за внезапната кончина на актьора и носител на "Оскар" Филип Сиймур Хофман шокира Холивуд.

Близки, приятели, колеги, филмови и телевизионни компании скърбят за загубата на един от най-талантливите актьори на своето поколение.

Според медийни публикации причината за смъртта на 46-годишния Хофман, намерен мъртъв в банята на апартамента му в Манхатън, Ню Йорк, е свръхдоза наркотици.

"Съкрушени сме от трагичната и внезапна загуба на обичния ни Фил и оценяваме всеобщата съпричастност и подкрепа. Молим правото ни на уединение да бъде уважено в този скръбен момент", се казва в изявлението, направено от семейството на актьора, който оставя след себе си партньорката си, дизайнерката на костюми Мими О`Донъл и трите им деца Талула (7), Купър (10) и Уила (5).

"Скъпи Филип, прекрасна душа. За най-чувствителните сред нас общественият шум може да се окаже прекален. Благословено да е сърцето ти", пише в Туитър комикът Джим Кери.

"Това е страшен ден за всички нас, които сме работили с Филип. Той беше невероятен талант. В сърцата и мислите си сме с неговото семейство", споделя за "E!News" Том Ханкс, партнирал си с Хофман във филма "Войната на Чарли Уилсън".

"Не ми достигат думи, случилото се е просто ужасно", казва Джордж Клуни, режисьор на филма "Маската на властта", в който участва заедно с Хофман.

Актьорът Джеф Бриджис, партнирал си с Филип Сиймур Хофман в "Големият Лебовски", пише на страницата си във Фейсбук: "Той беше страхотен човек и невероятно талантлив актьор, истинско съкровище".
"О, не! Филип Сиймур Хофман е починал. Той беше мил, прекрасен човек и един от най-големите актьори изобщо", пише Мия Фароу в Туитър.

"Филип Сиймур Хофман беше не само гениален актьор, но и чудесен, великодушен човек. Почивай в мир", допълва актрисата Анди Макдауъл.

"Той беше един от най-брилянтните актьори на своето поколение. Той притежаваше и комедиен талант. За нас беше чест и привилегия да работим с него и сме дълбоко съкрушени от внезапната му загуба", се казва в изявлението на кабелната телевизия "Шоутайм", наскоро поръчала комедията "Happyish" от 10 епизода с участието на Хофман.
"Опечалени сме от внезапната и ненавременна кончина на Филип Сиймур Хофман. Днес Ню Йорк оплаква загубата на един от най-големите актьори на сцената и екрана", се казва в изявлението на градоначалника Бил де Блазио.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини