Стартира дарителска кампания за монумента "Васил Левски" край Свиленград

Стартира кампания за набиране на средства за изграждане на монументалния комплекс "Васил Левски" край Свиленград. От сдружение "Аз обичам България" призовават българите за национално обединение.

Повече за инициативата можете да прочетете ТУК.

Призивът гласи:

Уважаеми дами и господа,

Сдружение "Аз обичам България" стартира кампания за набиране на средства за изграждане на монументалния комплекс "Васил Левски" на символичния праг на Европа край Свиленград. Сумата, която е необходима, изчислена на база концептуален проект се равнява на бюджета на един ТВ сезон на реалити шоу или 1/50-та от стойността на един мол, е 4,5 млн. евро.

За нас, заедно с изграждането на Монумента, от изключително значение е и начинът, по който това ще се случи.

На въпроса за начина на финансиране, зададен в национално проучване от края на 2013: чрез доброволни средства, спонсорство от фирми или с европейско финансиране, най-висок процент от запитаните отговарят, че всички възможни варианти са приемливи.

У нас издигането на национални паметници е повод за дискусии и не се приема еднозначно. Единствено паметникът на мястото на обесването на Васил Левски в София и паметникът на Шипка срещат всеобщо одобрение.

Но дори тези два примера се различават по начина на финансиране. Нито един българин не се е отзовал на призива за даряване на средства за изграждането на Паметника на Левски. Платен е с пари на руското императорско правителство и доплатен от унгарци! Днес той събира всички наши прима-патриоти на 19 февруари. Паметникът на Шипка, изцяло финансиран с доброволните средства на нашите предци, е единственото място, където българинът може да поеме въздух с пълни гърди!

Стартираме фондонабирателна кампания с намерението да стигнем до сърцето на всеки българин. Знаем, че необходимата за реализацията сума не е по силите на никой. Тя е възможна само с национално обединение.

Желанието на последните останали мечтатели, вярващи в смисъла да си българин, е 140 години след като Апостола жертва Себе си в името на нашата свобода и обединение, да направим нещо Заедно!

Няма да бъдем поредното изгубено поколение.

Ще се видим на откриването на Монумента през 2017 година!


 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини