Прокуратурата поиска 17 г. затвор за Октай Енимехмедов

Прокуратурата иска около 17 г. затвор за нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. Според обвинението целта е била убийство, а не опит за сплашване. Прокурорът по делото Илия Точев заяви, че то е фактически изяснено, предаде "Фокус".

В пледоариите си той каза, че подсъдимият е направил три опита за възпроизвеждане на изстрел. Според обвинителя целта на Октай Енимехмедов била да умъртви почетния председател на ДПС, а не да го сплаши.

По това престъпление законът предвижда доживотен затвор без право на замяна, само доживотен затвор, или лишаване от свобода в размер от 15 до 20 години. В случая прокуратурата констатира, че обвиняемият е оказал съдействие, така че може да му бъде приложено и по-леко наказание, по чл. 54 от Наказателния кодекс, като искането е за около 17 години затвор.

Защитата на младежа твърди, че целта е била Ахмед Доган само да бъде сплашен.
На предишно заседание психологът Росен Йорданов разказа, че Октай Енимехмедов е заявил пред психолозите на МВР, че е нападнал почетния председател на ДПС, за да го унижи публично и дори да го накара да се „изпусне от страх”.

Очаква се съдът да произнесе присъдата в рамките на деня или утре.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини