Обиски в домовете на пилотите на изчезналия малайзийски самолет

Полицията на Малайзия обискира домовете на двамата пилоти на полет MH370, изчезнал безследно преди осем дни, предаде АФП.
Според комюнике на министерството на транспорта полицията е извършила обиск в събота в дома на първия пилот и е разговаряла със семейството му. Експерти са открили в дома му полетен симулатор - което не било случайно при запалените пилоти - и сега го изследват.
Полицията е обискирала и дома на втория пилот. Според печата в Малайзия близки и колеги на 53-годишния командир на полета и на неговия 27-годишен помощник са свидетелствали за техния професионализъм и за уравновесения им характер.
Вчера властите на Малайзия обявиха, че дезактивирането на комуникационните системи на самолета и внезапната промяна на посоката на Боинга към Индийския океан са преднамерено действие на някого в самолета и че машината е продължила да лети близо седем часа след това.
АФП допълва, че малайзийски следователи са започнали щателно изследване на профилите на 227-те пътници и на 12-членния екипаж на лайнера.

Източник: http://www.vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини