Нашенки предлагали бебе по каталог на гръцки журналист


Две българки са обвинени от гръцки журналист в измами и участие в трафик на бебета. Нектариос Кудунис се сблъскал с български трафиканти на новородени докато търсел детегледачка за сина си, съобщава Нова телевизия. Преди няколко месеца журналистът попаднал на обява в интернет за 26-годишна българка, която го убедила, че е работила шест години в Солун като детегледачка.

Жената обяснила, че няма нищо против да се грижи за сина му, но първо трябва да разговаря с шефката си, която има офис в България за набиране на жени за работа в цяла Европа.

От същите жени Нектариос Кудунис получил и предложение за продажба на дете. „Ако сте готов да платите, можем да дойдем в Солун и да ви доведем дете от сиропиталище, където работи асистентката ми. Запозната съм добре с факта, че много гърци не могат да имат дете и търсят да си купят такова от България", казала едната българка. Тя предложила на журналиста да намери бездетна двойка, да им обясни как стават нещата и в резултат на това той също ще изкара пари. Жените дори заявили готовност да му изпратят каталог със снимки на деца, за да могат желаещите да изберат кое искат да вземат.

В недоумение от това, което чул и след като вече имал сериозни подозрения, че жените, с които контактува, са замесени в престъпна група за търговия с бебета, Кудунис им казал, че е решен да се обърне към полицията, но получил готовия отговор: „Не бъди глупак! Ние не сме сами. Зад себе си имаме много хора - адвокати, лекари и полицаи. Няма да постигнеш нищо".

Жалбата срещу българките е подадена в петък.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини