БНТ снима още сериали - исторически за Първата световна война и младежки

БНТ ще посрещне подобаващо 55-ия си рожден ден тази година - с много работа. Затова още отсега е планирала два нови сериала, които оповести само ден след края на най-успешната филмова поредица в последните години - "Под прикритие".

Сценарият за историческия сериал "На границата" е написан по военните разкази на Йордан Йовков. С него обществената телевизия ще отбележи европейската годишнина на Първата световна война.

Другият - "Ескейп", е младежки и започва да се снима през септември.

БНТ ще има и ново икономическо предаване, но догодина. "Вероятно ще купим чужд формат, който вече се е наложил", каза генералният директор на БНТ Вяра Анкова. Тя е обсъждала новата рубрика с Дейвид Лоуен, президента на конкурса за тв програми СИРКОМ. Той е у нас, за да обяви високата чест, оказана на БНТ от Европа - за първи път нашата обществена телевизия ще бъде домакин на престижния конкурс. Състезанието е тази седмица и се организира от асоциацията на европейските обществени телевизии.

Затова в БНТ пристигат още 13 съдии от европейски държави. Заедно ще изберат кои са най-добрите предавания, като до петък изгледат 228 заглавия от 30 страни.

Победителите ще бъдат обявени през уикенда. Само голямата награда ще стане ясна на официална церемония другия месец в Цавтат, Хърватска. Тогава там ще е и годишната конференция на СИРКОМ.

След конкурса многото работа ще е за спортната дирекция на БНТ, тъй като телевизията ще излъчи всичките 64 мача от световното първенство по футбол в Бразилия, което започва на 12 юни. 58 от тях ще бъдат показани по БНТ1, останалите - по БНТ2. Срещите ще вървят и по HD канала на медията.

Наесен предстои голяма промяна за БНТ2. Каналът, който излъчва регионална продукция, ще се появи със съвсем различен, изцяло новинарски профил.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини