Тийнейджърка изнасилена в училищната тоалетна. 527-ма на ДНК тест

Общо 527 ученици и служителите от мъжки пол в гимназия в Западна Франция са принудени да дадат проби за ДНК тестове. Причината - един от тях е издирван от полицията нападател, изнасилил тийнейджърка, предадоха местни медии.

Прокуратурата в Ла Рошел съобщи, че тестовете в гимназия Фенелон Нотр Дам дьо ла Рошел ще продължат до сряда. На 30 септември миналата година 16-годишна ученичка е била подложена на сексуална агресия в тъмна тоалетна, поради което не е могла да даде добро описание на нападателя си на полицията. Получен е генетичен материал от дрехите на момичето, но не са открити съвпадения в националната ДНК база.

"Това се е случило по време на учебен ден в ограничено пространство", заяви пред френски медии Шантал Дево, директор на частното католическо училище с 1300 ученици. "Решението да се вземат толкова много проби беше взето, защото беше единственият начин да се стигне до напредък в разследването".

Дево призна, че ако всички резултати се окажат отрицателни, разследването ще се върне в началото.

Изпратени са призовки до 475 ученици, 31 учители и 21 мъже, които работят в гимназията или са били в района. Резултатите от сравнението с ДНК данните на неизвестния извършител ще бъдат известни до месец.

Цената за анализ на 527-те проби е 5000 евро. Франция разполага с голяма база на ДНК проби с общо 2 милиона профила.

Източник: http://www.snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини