Нови валежи през седмицата, на места - значителни

През следващите дни времето ще бъде променливо, с пролетни температури и превалявания.
Днес ще има променлива, в часовете около и преди обяд - незначителна облачност. Дневните температури ще са от 20 до 25 градуса. По-късно след обяд облачността ще се увеличи и на места около планините ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми.

В сряда през деня ще остане с променлива облачност, преди и около обяд - в много райони до незначителна. Дневните температури в по-голямата част на страната ще бъдат от 21 до 26 градуса.
Малко по-ниски ще бъдат те по високите полета на Западна и Югозападна България - до около 18 градуса. Там около и след обяд ще се развива купеста облачност и на места отново ще превали.

През нощта срещу четвъртък и в четвъртък дневните температури ще се понижат и ще са от 15 до 21. Ще има значителна облачност и на много места ще превали и прегърми.

На места в западните и централни части на страната отново ще паднат значителни валежи - до 30-40 литра на квадратен метър общо за сряда и четвъртък.
Не са изключени локални наводнения.

В петък ще се появи умерен и силен североизточен вятър и ще прониква по-студен въздух. Ще бъде предимно облачно, на места ще превалява слаб дъжд. Температурите ще се понижат и дневните ще бъдат от около 10-12 по високите места в Североизточна България до 16-17 на югозапад.

В събота облачността над западната част на страната ще бъде значителна, а в източните райони ще намалява до слънчево време. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10, а дневните - от 15 до 20 градуса.

В неделя и понеделник ще бъде слънчево, с повече купеста облачност около планините на Западна България. Дневните температури в неделя ще са от 16 до 21, а в понеделник - от 18 до 23 градуса.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини