Концерти, тънки специалитети и изкусни занаятчии на празника на Асеновград

Повече от ясно, че за нас - поколенията на Асеновград, е предпочетено да запомним търпеливостта и дългата версия на историята и да не се срамуваме от всеки един факт от нея, заяви в словото си към асеновградчани кметът Емил Караиванов. След водосвета, отслужен от архиерейския наместник свещеноиконом Йордан Георгиев и свещеници от асеновградска духовна околия празникът продължи с концерти на духовия оркестър на ВВС и на естрадните величия Орлин Горанов и Кристина Димитрова. Междувременно, преминаващите през градския парк се насладиха на станимашки сармички, сладко от зелени смокини и други тънки специалитети от местната кухня. Завладяващото майсторство на занаятчиите събираше погледи пред техните дюкани, където можеха да се открият плетени кошници, стъклени фигури, бижутерия и други произведения на изкусните занаяти.

Денят на Асеновград завърши с концерти на Поли Генова и Дичо и на народната певица Поли Паскова. Кулминацията на тържествата бе невероятното лазерно шоу и впечатляващите фойерверки, които огряха небето на града.
 
Гости за празника на града бяха народните представители Маргарита Стоилова, Джевдет Чакъров, Силвия Хубенова, зам.-областният управител Ваня Петкова, представители от побратимените градове Стари Оскол, Нилюфер, Бергама и Сдружение "Фил-Дер" /Турция/, кметът на Първомай и др.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини