Шофьорът, прегазил Паоло, остава в неврохирургията

Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишния Паоло в пешеходна зона в Стара Загора, ще остане в Неврохирургията до петък.
Както вчера стана ясно, той е с мозъчно сътресение и е настанен в местната болницата.

Началникът на Неврохирургията д-р Стефан Шишков обясни днес, че мъжът има
спукано тъпанче на лявото ухо, наранявания в областта на главата и тялото, предадоха Дарик и БНР.

По думите му тези травми са резултат от физическа агресия, а не от самонараняване в ареста, каквито версии се появиха. Стана ясно, че шофьорът е нападнат от близки и свидетели на инцидента и полицията го е спасила от линч. От прокуратурата обясниха, че е ударен с камък по главата.

Сапунджиев се оплаква и от главоболие и световъртеж. Назначена му е терапия с антибиотици.

"В момента е в шок и част от спомените му се губят", коментира д-р Шишков.

Пред стаята на мъжа е поставена охрана, а едната му ръка е вързана с белезници за леглото.

В петък по обед Сапунджиев ще бъде изписан. Тогава изтича 72-часовата мярка за задържане. Той трябва да застане пред съда за определяне на нова мярка за неотклонение.

Окръжна прокуратура-Стара Загора повдигна вчера следобед обвинение на Сапунджиев - за нарушаване на правилата на движение и причиняване на смърт.
За това престъпление законът предвижда от 3 до 10 г. затвор, уточниха от прокуратурата.

Над 14 000 старозагорци се включиха в подписката, с която се иска пълна забрана за движението на автомобили в центъра на Стара Загора.
Подписката бе организирана вчера, когато хиляди хора покриха със свещи и цветя мястото в центъра, където бе прегазено 4-годишното детенце.

Кметът Живко Тодоров заяви, че ул. "Кольо Ганчев", на която загина Паоло, ще бъде затворена веднага за движение на автомобили и още вчера бяха поставени кашпи.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини