Елън Мъск е готов да разкрие технологията Tesla за зареждане на електромобили

Магнатът е готов да направи това с цел разширяване пазара на електрически автомобили. Мъск съобщи своите намерения по време на премиерата на Tesla Model S във Великобритания.

Става дума за разкриване на нови станции от веригата Tesla Supercharger, предназначени за бързо зареждане на електромобили. Зарядните станции Тesla Supercharger се предвижда да могат да бъдат използвани от всички видове електрически автомобили.

За постигането на тази цел той е готов да отстъпи дори интелектуална собственост от производството на автомобилите Tesla.

Бизнес-моделът на Мъск може да се каже, че уникален. Той спазва принципа

"Купил си електрически автомобил и цял живот зареждай безплатно".
Партньорите трябва да спазват това правило спрямо собствениците на елекромобили и да поемат разходите по разширяването на мрежата Tesla Supercharge. Тези разходи не са високи, понеже в западните страни има закон, който освобождава от плащането на аренда при поддръжката на електрически автомобили, а самата електрическа енергия се получава чрез слънчеви панели. Това може да се окаже важна стъпка в развитието на инфраструктурата на зарядните станции за електромобили.

Конкуренцията разработва свои стандарти за зарядните станции и съвсем не е съгласна електрическия ток и слънчевите панели да бъдат включени в себестойността на електромобилите.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини