Apple изтеглят европейски USB адаптери заради прегряване

Apple предупредиха потребителите, че част от 5-ватовите им европейски USB адаптери са дефектни и предложиха на всеки засегнат да ги изпрати обратно до компанията, за да получи нов. Дефектът се изразява с прегряване, което, както компанията сама твърди, "може да причини риск за безопасността".

Въпросните адаптери са се продавали самостоятелно или в комплект със смартфоните iPhone 3GS, iPhone 4 и iPhone 4S в периода октомври 2009 - септември 2012 година. Ако вашият адаптер е бил купен в този период, има номер на модела "A1300", а буквите "CE" са запълнени със сив цвят, то по-добре да го изпратите обратно до Apple, за да получите нов. Вижте сравнение на двата адаптера малко по-долу. Дефектният е този отляво.

Макар че шансът адаптерът да прегрее е малък, Apple съветват всеки да го смени в техен официален магазин или в магазин на техен търговски представител. Потребителите, които са получили адаптера в комплект с iPhone-а си, трябва, също така, да могат да потвърдят серийния номер на телефона си. Тези, близо до които няма магазин на Apple, могат да пробват да се свържат директно с компанията.

Тези, които са си купили друго зарядно устройство, заради прегряването на адаптера, могат да си получат обратно парите похарчили за него.

Това не е първия път, в който Apple трябва да се справят с пренагряването на джаджите си. Преди време, подобни проблеми бяха открити в адаптерите MagSafe, в iPod Nano и iPad, както и в батериите на лаптопите iBook и PowerBook.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини