VIA ще се конкурира с Intel и AMD

Isaiah II има по-добри показатели от AMD Athlon 5350 (Kabini) и Intel Atom Z3770 (Bay Trail), според предварителните тестове

Компанията подготвя за пазара 64-битов процесор Isaiah II.

Тайванският производител VIA Technologies отново заяви амбиции да се конкурира с най-големите играчи при процесорите за компютри – Intel и AMD. Компанията, по-точно нейният екип за разработка в САЩ – Centaur Technology, подготвя 64-битов чип Isaiah II с четири изчислителни ядра и тактова честота 2GHz.

В интернет се появиха резултати от тестове с Isaiah II и сравнение с процесорите AMD Athlon 5350 (Kabini) и Intel Atom Z3770 (Bay Trail). Вижда се, че x86-съвместимият чип на VIA е два пъти по-бърз от Atom и има леко превъзходство над Athlon. Консумацията на процесора не се съобщава, докато за Athlon е известно, че има 25 вата TDP, а същият показател при Atom е 4 вата.

Очаква се VIA да представи официално Isaiah II след два месеца, съобщи Your News Ticker. Последният CPU на компанията излезе през 2008 г.– това бе чипът Nano, проектиран на базата на 32-битова x86-архитектура Isaiah, който обаче не постигна желания успех на пазара.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини