Samsung получи патент за смартфон със сгъваем екран

Неотдавна стана известно, че южнокорейската компания Samsung планира през следващата година да пусне на пазара устройства със сгъваеми екрани. Сега тези планове бяха потвърдени от получен през тази седмица от производителя патент, който може да се разглежда като ключов за такива устройства, съобщава ресурсът Patently Mobile.

Интересното в случая е, че конструкцията, описана в патента, включва слот за стилус. Това от своя страна дава надежда за поява на пазара на таблетфони от семейството Galaxy Note със сгъваеми екрани.

Сгъваемият екран има очевидно предимство пред конвенционалните екрани - той може да бъде разгънат до двойно по-голям размер при незначително увеличение на размерите на устройството. Освен това, в сгънато състояние екранът е защитен от външни въздействия.

За да не се налага всеки път, когато трябва да се разгледа нещо, екранът да се сгъва и разгъва, устройството може да бъде снабдено и с втори дисплей, който да бъде видим както при сгънат, така и при разгънат основен екран.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини