Смазаният от автобус в Димитровград - асеновградски жител

Ремонтът е извършван на напълно непригодения за целта землен паркингкрай магазин.

40-годишен жител на Асеновград е мъжът, починал на място, след като бе премазан от автобус в Димитровград. Инцидентът стана край местен магазин. Според първоначалната информация шофьорът е ремонтирал паркирания там автобус. По-късно се изясни, че всъщност това е бил служител на превозвача, но не ешофьорът. Неизвестно по какви причини автобусът изведнъж се стоварил върху него. От Инспекцията по труда в Хасково потвърдиха за инцидента. Автобусът е собственост на пловдивската фирма "Детелина Дрита".

Пристигналият незабавно шеф на фирмата Иван Гончев заяви, че по процедура всички ремонти се правели на канала в бившата база на ДАП, която била наета точно за подобен род дейности. Нещо повече, Владимир Д. не бил изпращан да оправя проблема, а проявил самоинициатива - взел личната си кола и дошъл в Димитровград от Пловдив, информират колегите ни от dimitrovgrad.bgvesti.net. Работел във фирмата едва от 3 седмици. Вместо да закара автобуса в ремонтната база взел фаталното решение да работи намясто.

Случаят едва ли е просто лоша преценка. Според Гончев, загиналият показал, че има сериозни проблеми с алкохола: "Не се е оплаквал че е притиснат от кредити или че има семейни проблеми, но пиеше. Идваше един ден на работа, после го нямаше по два", разказва Гончев. За не съвсем адекватния подход към ремонта говори и фактът, че при проблемно предно дясно колело, монтьорът е тръгнал да сваля задно ляво. Няма обаче яснота дали по време на инцидента той е употребил алкохол. На 16 юли дни Владимир се канил да пътува за родния Смолян, за да празнува 40-ия си рожден ден.

Хасковската инспекция по труда, полицията и НОИ разследват инцидента. Резултатите трябва да станат ясни в понеделник.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини