След III класиране: 23 незаети места в гимназиите в Асеновград

Двадесет и три са незаетите места в профилираните и професионалните паралелки в Асеновград след третия етап на класиране на бъдещите осмокласници, съобщиха от Регионалния инспекторат. Най-много са в ПГ "Цар Иван Асен ІІ" в паралелката "Електронна търговия и английски език" - 7 бр., СОУ "Св.княз Борис I", профил "Информационни технологии и английски език" - 6 бр., и СОУ "Св.св. Кирил и Методий" - чуждоезиков профил с английски език - 5 бр. Четири са свободните места в същото училище, но в паралелката "Предприемачество и бизнес, английски език", място за един гимназист има в чуждоезиковата паралелка с английски в СОУ "Св.княз Борис I".

От езиковите гимназии в Пловдив само в една има незаети места - във ФЕГ "Антоан дьо Сент Екзюпери" могат да се запишат 1 ученик във френската паралелка и по квота 1 момиче в английската паралелка.

С най-голям брой незаети места са ПГТ "Гоце Делчев" - общо 19, ПГ по облекло "Ана Май" - 11, СОУ "Пейо К. Яворов" и СОУ "Черноризец Храбър" с по 3 бройки. По едно-две свободни места има в СОУ "Св.св. Кирил и Методий", СОУ "С.Патриарх Евтимий", ПГВАД "Христо Ботев", ПГМТ "Проф. Цветан Лазаров" и ПГХТТ.

До края на деня учениците, некласирали се до момента или не участвали в класирането, трябва да подадат документи на място в учебното заведение. Попълване на незаетите места се определя от директора на всяко отделно училище, припомнят от РИО, но не по-късно от 28 юли.

Утвърждаването на осъществения държавен план прием трябва да стане до края на юли.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини