Подготвя се продължение на хитовата комедия “Последният пенсионерски запой”

Режисираната от Джон Търтълтауб комедия “Последният пенсионерски запой” събра за първи път на екран легендарните носители на “Оскар” Робърт де Ниро, Морган Фрийман, Майкъл Дъглас и Кевин Клайн. Въпреки силната конкуренция нискобюджетната лента успя да привлече зрителското внимание и се превърна в изненадващ бокс офис успех както в Съединените щати, така и в България.

Приходите в световен мащаб от 135 милиона долара се оказаха напълно достатъчни за CBS Films и малко по-рано днес от студиото оповестиха, че вече е започнала подготовката за направата на директно продължение.

Все още няма подписани договори за участие, но според информация от екипа на проекта Робърт де Ниро, Морган Фрийман, Майкъл Дъглас и Кевин Клайн със сигурност ще се завърнат отново в главните роли на най-добрите приятели Патрик, Арчи, Били и Сам. Работата по сценария на “Последният пенсионерски запой 2” вече е започнала, а очакванията са, че на режисьорския стол на филма ще седне отново Джон Търтълтауб.

Преговорите между продуцентите и Търтълтауб протичат в момента. По сюжета на предстоящата комедия работят сценаристите Дейвид Даймънд и Дейвид Уайсман, които имат значителен опит в жанра, благодарение на работата си по заглавия като “Семеен човек”, “Стари кучета” и “Еволюция”.

За разлика от първата част действието на “Последният пенсионерски запой 2” ще се развива в Бруклин – мястото на което са израснали четиримата главни персонажи. В основен катализатор на действието ще се превърнат опитите на Патрик, Арчи, Били и Сам да се адаптират към огромните промени които са настъпили в района.

Според сайта Deadline от студиото CBS Films работят “агресивно” по втората част и очакванията са, че до няколко месеца Робърт де Ниро, Морган Фрийман, Майкъл Дъглас и Кевин Клайн ще бъдат официално потвърдени за участие.

В най-добрия случай снимките на “Последният пенсионерски запой 2” ще започнат през лятото на 2015-та година.




Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини