Самолет на ”Ер Алжери” със 116 души се разби в Мали

Самолет със 116 души на "Ер Алжери" (Air Algerie) от Уагадугу в Буркина Фасо към Алжир изчезна от радарите, а часове по-късно бе открит разбит в Мали.
На борда на самолета е имало 116 души - 110 пътници, и шест души екипаж. По-рано бе съобщено, че самолетът се е разбил в Нигер.

Представителят на "Ер Алжери" в Буркина Фасо съобщи, че в списъка на пътниците има 50 френски граждани, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.
Според испанската агенция ЕФЕ на борда е имало 80 френски граждани, предаде ИТАР-ТАСС.

Двамата пилоти и четирима членове на екипажа са граждани на Испания. Самолетът е на испанската авиокомпания "Суифтеър" (Swiftair), но се използва от "Ер Алжери".

Самолетът е излетял тази нощ в 1,17 ч. и трябвало да се приземи в Алжир в 5,10 ч. сутринта, но не е стигнал крайната си цел.
Контакт с него е загубен от алжирските авиационни власти около 50 минути след излитането, предаде държавната агенция АПС, цитирана от Ройтерс.

Това е станало, когато машината прелитала над северната част на Мали, съобщи пред Франс прес източник от "Ер Алжери", пожелал анонимност. Екипажът бил помолен да направи обход заради лоша видимост, за да бъде избегнат риск от сблъсък с друг самолет.

Самолетът се е разбил в Нигер, след като пресякъл въздушното пространство на столицата Ниамей, съобщи по-късно частната алжирска телевизия "Елнахар", цитирана от ДПА.

Вчера 47 души загинаха, а 11 бяха ранени, след като тайвански самолет с 58 души на борда се разби при аварийно кацане.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини