Егото на Борисов е слабостта му като политик, смята Татяна Дончева

Бойко Борисов няма нужда от никаква коалиция и приказките за сближаване на ГЕРБ и ДПС са пропаганда, опорни точки. Това заяви лидерът на Движение 21 и бивш червен депутат Татяна Дончева.

Не можах да разбера само защо Бойко Борисов се уплаши и не докара докрай готовата вече актуализация на държавния бюджет. Смятам, че това е слабост на Борисов като политик – казвам го с добро чувство. Какво от това, че заради ДПС ГЕРБ щяха да прокарат три-четири въпроса в своя полза за служебното правителство, попита Дончев.

При Бойко Борисов има чувство на его – той иска да играе мача сам. Както на мача с Борис Бекер, докато беше премиер – той иска да няма противници, посочи бившият червен депутат в сутрешния блок на bTV.

Предсрочните избори

По отношение на БСП Дончева заяви, че там остава статуквото. На Мишо Миков най-голямото му „достойнство” е, че няма да направи никакви промени. Той е конформист – иска да има добри отношения с всички на всяка цена. Много лобита видяха в него човека, който най-малко ще ги застраши, сигурна е Дончева. Миков е народен човек и не е пудра, но това не означава, че ще донесе надежда на БСП, добави тя.

Никога битките в БСП не са честни. Не мога да кажа, че има подменен вот сега, но аз съм си направила извода за себе си, каза Дончева. Ръководството на БСП влезе в обръчите на Доган – заради тъпотия и алчност и това задуши партията. Но я задушиха и членовете на социалистите, които не наказаха с вота си безобразията на ръководството на „Позитано”, каза тя.

По отношение на „сълзите” на Станишев, Дончева беше кратка – Народният театър е в центъра на София. Той е студен човек, всички го знаят и никога не му е пукало, сигурна е тя.

Татяна Дончева заяви, че на предстоящите избори Движение 21 най-вероятно ще участва самостоятелно. Искаме да сме бегачи за дълго разстояние и влизането в парламента и във властта не ни е самоцел, подчерта тя. Дончева заяви, че шансовете ѝ за добро представяне на предсрочните избори са добри. Бойко Борисов си мисли, че ще се върне на бял кон, но смятам, че ще е силно изненадан. Като опозиция ГЕРБ какво направи по времето на управлението на Пламен Орешарски – нито едно от предложенията им не беше убедително защитено пред обществото, заяви Дончева.

Във връзка с Николай Бареков и ББЦ, Дончева прогнозира, че „този технологичен вот” ще доведе до разпад.

КТБ – основен приоритет

Като приоритети на България сега Дончева посочи „решаването на банковата криза и рестартирането на съдебната система”. Следващите приоритети са здравеопазването и образованието - те са това, което иска и Движение 21, заяви Дончева.

На въпрос защо говори за банкова криза, Татяна Дончева отговори, че през КТБ минават твърде много парични потоци и от банката зависят заплатите и доходите на много хора. Решение на задачата трябва да има – хората да си получат парите от онези фирми, на които средствата са в КТБ. Спасението на банката означава спасение на всички тези хора, които си чакат заплатите заради Корпоративна търговска банка, заяви Дончева, която е адвокат на заместник-счетоводителката на КТБ Борислава Тренева-Кючукова.

Другата съществена част за КТБ е, че там са парите на мафията, продължи Дончева. С КТБ може да се направи истинска операция „Чисти ръце”. Нека се види кой има влогове – политици, кметове, висши полицаи, висши магистрати. Бареков изглежда първият пример, но не е само той. Ще видите обаче и „странен” договор на дъщерята на Иван Костов – консултация за 30 хил. лева. Познавам десет души, които тази консултация ще я дадат устно за нула време, заяви Дончева.

По време на правителството на Бойко Борисов КТБ събра 70% от парите на държавните предприятия. Да благодарим на финансовия министър в служебното правителство (бел. ред – Калин Христов, а икономически министър беше Асен Василев), че направи Наредбата за концентрацията на тези пари в банките. Защото представете си какво щяхме да говорим сега, при фалит на КТБ с концентрация на държавни пари от 70%, завърши Дончева.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини