Да помогнем на Николай! След битката с болестта, следва тази с родната бюрокрация

Текст DMS NIKOLAY на номер 17 777. Николай има нужда от нашата подкрепа.

"Добре съм. Може да се каже, че съм излекуван. Последният ми скенер беше в края на април. Чувствам се много добре. В момента съм в ремисия, но ме следят непрекъснато, имам прегледи на всеки 3 месеца. Разбирате, че опасността си остава и болестта, не дай си Боже, може пак да се върне." Това сподели Николай Иванов пред Asenovgrad.NET. От три години 28-годишният мъж от Горни Воден се бори с рак на дебелото черно. Със силна воля и с помощта на много познати и непознати с добри сърца на този етап Ники е преборил коварното заболяване.

Предстои му обаче друга битка, този път в съда. Както стана известно асеновградчанинът търси справедливост от Темида, заради отказа на държавата ни да поеме лечението му в чужбина. След няколко химиотерапии и две операции у нас, българските лекари го отписали. Давали му не повече от 2 месеца живот. Въпреки това Николай не се отказва да се бори за живота си и през септември 2012 г. започва лечение в Клиника на Университет Навара, Памплона, Испания. Министерство на здравеопазването отхвърля молбата му да бъде одобрен за финансиране на лечението в чужбина, защото то било експериментално и не се прилагало у нас. Методът обаче се използва в Западна Европа още от 2005 г.

Николай е в ремисия, но сега дължи 50 000 евро. Само ваксината струва 25 000 евро, а цялото му лечение - над 150 000 евро, при това с 25-процентовата отстъпка, направена от испанците.

Междувременно в Асеновград и други градове в страната вървят различни инициативи, с които се събират средства за лечението на асеновградчанина. Пуснат е и DMS номер, но парите не са достатъчно. Получените през юли sms-и са едва 402, а за цялата 2013-та броят им е около 4200. Тук ще вмъкнем един неизвестен до момента факт, който не е от кой знае какво значение, но е интересен и заслужава да се спомене. При предизборната кампания за 43 НС един от кандидат-депутатите в 17 МИР - Пловдив, ни потърси, за да го свържем с Николай. "Много искам да помогна, ще направя всичко по силите ми", каза тогава неуспелият в последствие за народен избраник. В разговора ни с Ники сега стана ясно, че господинът с политически амбиции не само, че не го е търсил, ами и не е отговорил на опитите му той да се свърже с него. Оставяме без коментар.

За разлика от разни пишман-политици обаче ние можем да продължим да помогаме на Николай. Единственото, което трябва да направим, е да напишем DMS NIKOLAY и да го изпратим като SMS на единния дарителски номер 17 777. Цената е 1 лв. за всички мобилни оператори, за абонатите с предплатени минути - 1,20 лв.

Дарителска банкова сметка: Николай Владимиров Иванов Банка: ОББ IBAN: BG56 UBBS 8002 1088 4983 30 BIC: UBBSBGSF.

К.Нешева

МЗ отказва да плати лечението на Николай в Испания, защото било експериментално.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини