"Ракетките" в парк Вапцаров са опасни - ще ги ремонтират

люлките - ракетки в парк Вапцаров

Дълъг дебат предизвика предложението на групата "Да за Димитровград" за ремонт на люлките-рекети, намиращи се до Планетариума в парк "Н.Вапцаров".

Участниците в него бяха на мнение, че тези люлки са с голяма сантиментална стойност за поколения димитровградчани и най-добре би било да бъдат ремонтирани и преведени във вид, отговарящ на всички норми за безопасност.

Общинска комисия вече е обследвала съоръженията и е излязла със становище, че те са опасни за децата.

Спор възникна за собственността, отговорността и кой трябва да извърши ремонта.
Кметът на Община Димитровград Иво Димов каза, че собственността на земята, на която се намира съоръжението не е общинска, а частна. Градоначалникът заяви, че преди 7-8 години 30 декара от парка са продадени на фирма ЕВРОФЕРТ и тя е собственик на земята.
 
Върху нея се намират люлките, езерото и вече разрушения ресторант, като в тази ситуация Общината може единственно да издаде предписание за обезопасяването на съоръжението.
Председателят на Общинския съвет Стефан Димитров каза, че въпросната фирма е собственник на земята, но не и на люлките, които трябва да са е общински, но до момента администрацията не е издала акт за общинска собственост, за да може да го стопанисва.
Решено бе да се подготви план-сметка за основен ремонт на 
ракетите и да се предвидят средства за ремонта им и площадката под тях.
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини