Цветан Василев: Скоро ще има инвеститори за КТБ

 
Цветан Василев обяви, че в най-скоро време се очаква конкретно предложение от консорциум инвеститори, сред които Държавният фонд на Оман, към КТБ.
Мажоритарният собственик на затворената банка заяви това в обръщение на своя личен сайт към клиентите и колегите си. Той все още е във Виена, макар че преди време обяви, че се връща.

"Уважаеми клиенти, скъпи колеги и служители, надявам се да подкрепите това предложение, преди всичко Вие, защото Вие сте важните и на Вас ще се разчита много. А след това ще си търсим правата срещу онези, които като призвани да пазят стабилността, показаха колко са способни за това", заявява Василев и благодари за разбирането и търпението.

По думите му са изминали два месеца от старта на финалната фаза на реализацията на заговора срещу него и КТБ. Заговорът бил замислен и реализиран без никакви скрупули с помощта на цялата държавна машина и довел до поставянето на банката под особен надзор.

"Днес никой не си задава въпроса - това нормални действия ли са, или демонстрация на брутална сила, характерна за друг тип общество, за което си мислехме, че вече е минало. Едва ли някой от вас, извън служителите на КТБ, може да си представи арогантността на следствените органи и прокуратурата при събирането на доказателствата, които трябваше да докажат тезите на "мозъчния тръст" на акцията", допълва банкерът.

Той изразява признание към лоялността и устойчивостта на клиентите и дълбоко съжаление за подложените на небивал тормоз служителки на банката.

Вярвам, че в най-скоро време справедливостта ще възтържествува, категоричен е Василев, макар да подчертава, че няма банка някъде по света, която би могла да издържи на подобен "стрес тест".

"Независимо от безобразните лъжливи твърдения на контролираните гуверньор, премиер и министър на финансите за "особеностите на банката". Особеностите на КТБ са, че ние активно работехме в покрепа на индустрията на България. Това не се хареса на някои. Или пък може би точно това си харесаха - работещите активи, а не молове и празни апартаменти", добавя банкерът.

Той обаче уверява, че "номерът им няма да мине", тяхното време изтичало, трябвало само да се обединят усилията срещу тях. Накрая Василев заявава, че държавата няма никакви средства и намерения да изплати задълженията на КТБ към клиентите. И подчертава, че неизпълнението на приходите в бюджета с близо 2 млрд. е резултат на ”мъдрата политика на Орешарски, Чобанов и компания".

Преди дни се появи информация, че на Цветан Василев е повдигнато обвинение и е издадена европейска заповед за арест, но тя не бе потвърдена от прокуратурата.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини