Падна джакпотът от над 7 милиона лева. Преглед на печата

"Дума": Половината правителство в конфликт на интереси

Почти половината правителство се оказа в някаква форма на конфликт на интереси, стана ясно вчера. 6 служебни министри са декларирали несъвместимост с постовете, които заемат. Първочално премиерът Георги Близнашки Румяна Коларова, Мирослав Ненков, Николина Ангелкова и Даниел Митов се бяха възползвали от възможност в закона да скрият данните в декларациите си.
След като обаче новината тръгна навсякъде, а възмущението стана силно, прегрешилите показаха целите си декларации под обществения натиск. В документа си служебният премиер заявява, че не заема друга длъжност, не упражнява търговска дейност. Близнашки е посочил също така, че членува в две неправителствени организации, чиито имена не се четат, защото са написани ръкописно
В обявен още са конфликт на интереси са Христо Иванов, Илияна Цанова, Васил Щонов, Мартин Иванов, Евгения Раданова и Велизар Шаламанов.

"Монитор": Дупката в митниците може да стигне 1 млрд. лв.

Неизпълнението на приходите в митниците може да достигне 1 милиард лева. Това заяви вчера новият-стар митничар №1 Ваньо Танов.
„Само за няколко дни се натъкнах на фрапиращи нарушения", каза той. Шефът на пловдивската митница е дал лиценз на фирма със собственик подставено лице с 5 млн. лв. задължения към хазната, които няма как да бъдат платени. „Такива хора очаквам сами да си подадат оставката или аз ще ги помоля да го направят", коментира още Танов.
Според него досегашният директор на агенцията Павел Тонев просто си е стоял на поста, но реално нищо не е управлявал. Танов обаче не каза кой де факто е ръководил ведомството.

"Монитор": 16 млн. лв. даде държавата на наводнените общини

Над 16 млн. лв. отпусна държавата на общините, пострадали от наводненията. Новината оповести вчера служебният министър Георги Близнашки след първото заседание на Междуведомствената комисия по бедствията към МС, оглавявано от него.
"С парите ще се покриват направени вече разходи по отводняването на къщите, по заплащането на екарисажни такси за измрелите животни, по извършването на спешни ремонтни дейности и други", уточни Близнашки. По думите му още на следващото правителствено заседание ще бъде разгледано решението на комисията за авансовото отпускане на 1 млн. лв. за посрещане на неотложните нужди в Мизия.

 "Стандарт": Борисов бесен на реформаторите

"Няма да се коалирам с Реформаторския блок - изключвам съюз с тях", отсече вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред БНТ. И подчерта, че ако няма 121 депутати в следващото Народно събрание, ще върне мандата и ще остави "реформаторите да си поканят БСП и да си управляват заедно". В сряда говорителят в оставка на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че ГЕРБ се връщат във властта чрез служебния кабинет. "След 5 октомври ще има крехка стабилност в държавата и тази стабилност може да я даде само ГЕРБ. След октомври може да няма правителство, сиреч ще има служебно правителство. Колегите от Реформаторския блок трябва да знаят това, тези толкова симпатични хора от "Протестна мрежа" да го знаят. България ще влезе в толкова тежък свредел на нестабилност, че няма да има какво да ядем, не да строим магистрали, не да строим мостове и зали, няма да има какво да се яде. Това аз искам да го знаят и да спрат да си играят на политиканстване и на кой какъв е с дреболии", заяви Борисов.

"Труд": Падна джакпотът от над 7 милиона лева!

Падна джакпотът от 7 милиона 258 хиляди 184 лева във второ теглене на играта 6/49.
Джакпотът нарасна извънредно, след като Комисията по хазарта реши да върне в играта 5-те милиона, които варненски младежи се опитаха да откраднат през юни.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини