Хора бити и изнасилвани във "фургон на ужасите". Вестниците в събота

„Труд": Хора бити и изнасилвани във "фургон на ужасите"

Заради неплатени вноски по заеми, вземани с непосилни лихви, длъжници били жестоко пребивани и изнасилвани във "фургон на ужасите". Това разказали свидетели срещу бандата на Ангел Попов-Главестия, който бе доведен в Спецапелативния съд в четвъртък.

Съдия Николай Димитров остави в ареста него и петимата му съучастници - Цветомир Ценов-Квиц, Ивайло Николов-Зъбчо, Боил Комаревски-Биби и Нина Македонска. Половин час след полунощ съдията заключи, че има доказателства, че те са тормозили длъжници.

 

„Стандарт": Петима изнесли антики за милион

Отрязаха пипалата на музейната мафия. Спецагенти на ДАНС закопчаха петима души - музейни работници и дилъри на антики. Те са изнасяли масово уникални артефакти от няколко общински музея в страната, като са подменяли оригиналите с фалшиви копия. Претърсени са над 20 адреса във Варна, Бургас, София, Плевен и Ямбол. Стойността на изнесените на Запад експонати надхвърля петстотин хиляди евро.

Бандитите имали изключителни финансови възможности и висок социален статус, твърдят от ДАНС. Петимата са с обвинения за трафик на културно-исторически ценности. За двама от тях е поискано задържане под стража. Единият от арестуваните е чужденец. Шефът на варненския археологически музей проф. Валентин Плетньов научи от директора на НИМ проф. Божидар Димитров за суперакцията.

 

„Монитор": 500 евро глоба за буйни пияници

Туроператори настояват за яки глоби за нарушение на обществения ред в курортите. 500 евро да плащат всички пияни, искат от регионалната туристическа камара в Бургас . Санкциите имат за цел да укротят британските младежи, които правят зулуми - трошат врати и прозорци по хотелите и т.н.

„Ако не нарушават общественият ред, не можем да им налагаме глоби за това, че употребяват алкохол. Така само ще изгоним туристите", категорична беше Елена Иванова - председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, пред „Монитор".

За да затегнат контрола, туроператорите в курорта трябва да изискват  конкретен план за всяко нощно събитие с участието на туристи на възраст между 18 и 29 години. Трябва да има глоби, каквато е практиката във всички реномирани курорти, предлагат от туристическата камара.

 

„Сега": Армията ще се превъоръжава за 1 млрд. лв.

Министерството на отбраната (МО) се готви да стартира процес, при който до 2020 г. за превъоръжаване на армията да отидат 1 млрд. лв., а част от тях да бъдат усвоени от българската индустрия. Поредните бомбастични и оптимистични перспективи от страна на военните идват ден след като МО обяви, че има пари само за заплати, че ще се замразява плащането по договори и ще се отложи част от вноската към НАТО.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини