Нейнски: ГЕРБ има нужда от традиционната Десница, въпреки че още не го разбира

„В Коалиция „Десните” се събрахме хора, които сме десни преди всичко, тези, които са правили десните реформи в България и сме платили цената за тези реформи”.

Това заяви в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия Надежда Нейнски от Коалиция „Десните” и обобщи – „Това са хората, които не приеха през последните години двойните стандарти и компромиси”, и даде пример: „Когато си на протеста има „червени боклуци”, когато си в правителството има „реформирани леви”, когато Бойко Борисов те покани, той е добър, когато откажеш да седнеш на трапезата, е лош, когато можеш да загърбиш миналото на своите, обаче да прегърнеш миналото на чуждите”.

По думите й новата политическа формация е въпрос на екзистенциален избор.

Фактът, че социолозите не дават големи шансове на новата коалиция да влезе в парламента, Нейнски отвърна: „Нормално е. Тя е съвсем нова”.

Относно оставката на Радан Кънев като говорител на Реформаторския блок и дали това би сближило позициите им, Надежда Нейнски заяви: „Дясното мислене сближава хората, но това няма как да бъде функция на обстоятелствата”.

„Проблемът на традиционната Десница не е ГЕРБ. ГЕРБ следва интереса си и взима това, пространството, което ние освобождаваме. ГЕРБ не взима нашите гласове. Истината е, че голяма група от хората не отиват до урните и не гласуват. По-голямата част от тях, според социолозите, са десни хора. И за това сме виновни ние”, категорична бе Надежда Нейнски от Коалиция „Десните”.

По думите й ГЕРБ има нужда от традиционната Десница, въпреки че още не го разбира.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини