В Агенцията по аквакултури назначават срещу членство в ДПС, твърди служител

За да бъдеш назначен в Изпълнителната агенция по аквакултури (ИАРА), трябва да си член на ДПС. Това обяви в ефира на "Нова телевизия" Евгений Щерев, бивш служител на Агенцията, който сам е бил принуден, за да получи длъжността да стане член на тази партия.

"Когато дойде демокрацията ни накараха да подпишем декларации, че ще бъдем безпристрастни политически. Но в последните години това не е така. За да бъдеш назначен трябва да си член на ДПС", заяви Щерев.

Тази практика е била въведена от Сакаджиев, когато през август миналата година оглавява агенцията.

Бившият служител разказа още, че изпълнителният директор Майдън Сакаджиев сам е казал пред него, че хората на ГЕРБ трябва да бъдат изчистени от Агенцията. "Аз бях назначен по времето на ГЕРБ, но не и с техните протекции", посочи Щерев.

Само от централата на Агенцията през юни тази година са уволнени над 40 души. А на мястото на уволнените служители били назначени нови кадри.

По думите на Щерев това е станало по член 106 от Закона за държавния служител – съкращаване на длъжността. "За една седмица уволниха 30-40 души. Към мен не е имало предупреждения. Просто се подбират хора, които ще изпълняват изискванията на изпълнителния директор", посочва Щерев.

Недоумение у служителите буди назначението на личния шофьор на един от директорите на длъжност "експерт", разказва още той.

Опитите на телевизията да се свърже с ръководството на агенцията по тези въпроси са били неуспешни.

Със заповед на земеделския министър от кабинета "Орешарски" Димитър Греков Сакаджиев зае поста на 2 август 2013 г.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини