Ето ги победителите в тазгодишните награди Еми

Instagram @normancook: There he is! @therealjimparsons

мериканската телевизионна академия обяви имената на първите победители за наградите "Еми" за предавания в праймтайма. 66-ата церемония по връчване на престижните отличия, които са смятани за телевизионен аналог на "Оскарите", започна в театър "Nokia" в Лос Анджелис, като водещ бе американският актьор и комик Сет Майърс.

Сред първите обявени победители бе Тай Бурел, който завоюва втората си награда "Еми" за поддържаща роля в категорията комедиен сериал за участието си в "Модерно семейство". Алисън Джани бе удостоена с "Еми" за поддържаща роля в сериала "Мама".

За най-добър комедиен актьор беше награден Джим Парсънс за сериала "Теория за големия взрив". В аналогичната женска категория победителка е Джулия Луис-Дрейфъс за ролята си на вицепрезидент в политическата сатира Veep. Луи Си Кей спечели престижната награда за най-добър сценарий на комедиен сериал за "Луи" - това е неговата шеста статуетка. За най-добър режисьор на комедиен сериал беше наградена Гейл Манкусо за "Модерно семейство".

Близо година след като бе излъчена последната му серия, "В обувките на Сатаната" бе удостоен с "Еми" в категорията най-добър драматичен сериал в праймтайма. Наградата за най-добър комедиен сериал получи "Модерно семейство". Престижното отличие най-добър актьор в драматичен сериал завоюва Брайън Кранстън (В обувките на Сатаната), а за най-добра актриса в драматичен сериал бе удостоена Джулиана Маргулис за ролята й в "Добрата съпруга".

"Фарго" - телевизионната версия на култовия филм на братята Коен си извоюва награда за най-добър минисериал. "Еми" за най-добра поддържаща актриса бе присъдена на Кети Бейтс за участието й в минисериала "Зловеща семейна история", а за най-добър поддържащ актьор бе удостоен Мартин Фрийман за "Шерлок: неговата последна клетва". За ролята си във филма "Шерлок: неговата последна клетва" приза за най-добър актьор получи Бенедикт Къмбърбач, а за най-добра актриса в категорията минисериал и тв филм бе обявена Джесика Ландж за "Зловеща семейна история". За режисура в същата категория награда получи Адам Бърнстейн за "Фарго", а Стивън Мофарт бе удостоен с "Еми" за най-добър сценарий за "Шерлок: неговата последна клетва".

Източник: inews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини