Наблюдателна кула ще съобщава за горски пожари

Община Асеновград ще кандидатства с проект за интегрирана система за ранно известяване на горски пожари с автоматична наблюдателна станция /противопожарна кула/ в землището на село Манастир и център за управление и контрол сградата на Общината по Програмата за развитие на селските райони.

Проектът предвижда изграждане на 22-метрова стоманена кула и монтаж на система за видеонаблюдение на върха й. Проектираната високотехнологична автоматизирана система открива горските пожари в ранен стадий и е предназначена за дистанционен пожарен мониторинг на общинските горски масиви. Системата ще има възможност да предава данни и картина в реално време в центъра за управление в сградата на местната управа. Тя ще осигури автоматизация на процеса за откриване, контролиране и установяване посоката на развитие на пожарите. това съответно ще доведе до предприемане на ефективни действия в ранен етап от възникването им и минимизиране на евентуалните загуби и жертви.

Като място за ситуиране на наблюдателната станция е избрано землището на Манастир, община Лъки, където Община Асеновград притежава 3,6 хил. дка гори и земи от горския фонд.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини