Надзирателите излизат на символичен протест

Символичен протест на надзирателите ще се проведе днес в столицата. Малките заплати, 12-часови смени, лоши условия на труд, са само малка част от проблемите на работещите в затворите, съобщи Нова тв.

„Най-големите проблеми са недофинансирането на системата, както и липсата на надзорно-охранителен състав", каза Георги Стоянов пред "Събуди се". Той уточни, че един надзирател отговаря за 100-150 затворника.

„Сами можете да си направите сметка каква охрана може да се осъществи", добави той и изтъкна, че в други държави надзирателите отговарят за много по-малко затворници.

„Преминаването на 12 часова смяна не ни устройва, а и нарушава сигурността на затвора. Охраната на затворите в момента е некачествена, особено техническата част. Съставът е необучен, няма средства за провеждане на занятия, за провеждане на стрелби. Същевременно в затвора има училище, за което се дават много средства, които са хвърлени на вятъра", обяснява друг надзирател по повод проблема със смените в момента.

Затворите не разполагат със специална група, която да реагира при евентуален бунт в затвора, което в един момент ще създаде проблеми.

Липсата на камери, малко надзиратели, некачествена ограда, липса на уреди за нощно виждане по външните постове, са причините са зачестилите бягства от затворите, стана ясно от протестиращите.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини