Първанов: Не трябва да сме ястреби в европейската политика

Лидерът на АБВ Георги Първанов каза, че партията му е против санкции срещу Русия, от които не страдат управляващите там, a хората и бизнесът.

"Държим на това България да си запази правото на специфична позиция в отношенията с Русия в рамките на общата европейска политика. Но да не бъдем ястребите, носителите на най-агресивната позиция", подчерта Първанов.

Междувременно на срещата на върха в Брюксел европейските лидери заплашиха Русия с нови санккции.

Той поясни, че неговата амбиция винаги е била България да участва във формирането на източната европейска политика. Той допълни, че имапредвид не само Русия, но и Азърбейджан, Грузия, Казахстан, Узбекистан.

"Това са държави и народи, с които България винаги е поддържала много активни отношения, и където за България се говори с много добро чувство", изтъкна президентът от 2002 до 2012 г. Георги Първанов.

Според него българският глас би звучал убедително на Изток.

"В момента пригласяме на най-агресивните западни политици. Защото в случая не става въпрос за оригинална европейска политика. Това е политиката на САЩ и, уви, Европа и най-вече източната й част, в това число и България, става заложник", посочи още Първанов.

На брифинг в Благоевград той заяви, че АБВ е в добра кондиция, първа е обявила листите си, и то без напрежение.

"Намирам за много неуместно предизборната кампания да премине в едно непрекъснато мерене на амбициите на отделните партии. Ние искаме да си свършим работата, да направим достояние идеите си, да оценят водачите на листите, оттам нататък хората решават. Не мога като реформаторите да кажа: ако спечелят - без Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Това е недемократично. Затова апелирам към избирателите внимателно да направят своя избор. Да изберат разумното, професионализма, почтеността", посочи Първанов.

Според лидера на АБВ, ако предстоящите избори са като европейските - нов триумф на манипулациите на вота, купуване и продажба, корпоративен вот, използване на държавната машина и местните органи на самоуправление, то тогава съгласието между политиците ще се отдалечава.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Za
    ZABOBOL
    0 0
    18:44, 31 авг 2014
    "Ne trqbva da sme qstrebi v evropeiskata politika...",a samo KRTALI v razgrabvaneto/taka samo kakto KOMUNQGITE si znaem/vav nashata"bashtiniq",t.e. vav Balgariq.
  • 2
    Za
    ZABOBOL
    0 0
    18:46, 31 авг 2014
    Na snimkata:goce s kartalski pogled.
  • 3
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    1 0
    21:49, 31 авг 2014
    Не е карталски,а по скоро алкохолишки или тревясал.
Последни новини