БЧК призовава за спешна помощ за пострадалите от новите наводнения

Обстановката в страната се нормализира. Критични точки, дотолкова, че да застрашават живота и здравето на хората, няма. Това каза в „Събуди се" по Нова телевизия гл. комисар Николай Николов, директор на „Национална служба пожарна безопасност и защита на населението".

По думите му обаче продължава да е тежко положението с хората, които бяха евакуирани и настанени в кризисни центрове - липсват храна, вода, стоки от първа необходимост, лекарства.

„Това е първата ни задача днес - да се погрижим за тях. Всичко друго е след това - отводнителните работи, огледите на къщите, на инфраструктурата и подпомагането от държавата", допълни той.

Ген. Николов успокои населението, като увери, че критичните участъци и язовирите се наблюдават и към момента няма водоеми, които да създадат опасност за живота на хората. Нови евакуации не се очакват.

„Продължаваме да наблюдаваме река Марица, но има значителен резерв до критичната точка", каза директорът на ПБЗН, който потвърди, че нивото на реката се е повишило тази нощ.

Българският Червен кръст призовава за спешна помощ за пострадалите от новите наводнения, като спешно е активирана кампанията за набиране на средства на кратък номер 1466. Това съобщи пресцентърът на БЧК.  "БЧК ще помогне във всички бедстващи райони, тъй като има 
структури из цялата страна, ресурс и възможности ", е заявил Христо Григоров - председател на Българския червен кръст, 
цитиран от пресцентъра на организацията.На пострадалите от последните наводнения в страната БЧК предоставя най-необходимото - вода, храна, спални комплекти и одеяла. Организацията е в готовност да отвори и бедствения си резерв при нужда. Дарение от 1 лев може да се направи на кратък номер 1466 за  всички мобилни оператори.  
Дарения се събират и на банковата сметка: 
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД 
IBAN: BG64UNCR76301078660913 
BIC: UNCRBGSF 
1000 София, ул."Калоян" 3 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини