БСП с „Родопски молитви” за спасяване на българщината в Аврен

Пред сградата на старото училище в село Аврен, Крумовградско, която днес  е руини водачът на листата на коалиция „БСП-Лява България” Милко Багдасаров показа единственото копие на разтърсващият филм „Родопски молитви” на Нова телевизия. Той бе забранен за излъчване от някогашния  шеф на СЕМ Райчо Райков, вече покойник. Причината е че в лентата се показва как държавата няма пари за да укрепи старата  възрожденска църква на селото, а ДПС с чужди пари само за три месеца градят джамия. Показва се и съдбата на старото училище,което е оставено да рухне, само защото е било музейна сбирка,показваща българското в Аврен.

  Допуснахме само един мандат ДПС да управлява Аврен и селото бе върнато столетие назад, сподели пред журналисти Милко Багдасаров.

Ще припомним,че той и вече покойният депутат Димчо Михалевски са ктитори на другия храм в селото „Св.Николай Чудотворец”, като със лични средства успяха да го възстановят.

  Багдасаров и кандидати за народни представители за Девети кърджалийски многомандатен район са в Аврен по случай традиционния женски тракийски национален събор, посветен на паметта на 42 жени и деца, зверски изклани от башибозука по време на разорението на село през Междусъюзническата война през 1913 г.

   Милко Багдасаров, Бисер Николов, Георги Кючюков разговаряха с жителите на селото за проблемите им и възможностите за тяхното решаване. Визитата в Аврен е част от тридневната обиколка на екипа в община Крумовград.

  Милко Багдасаров сподели, че за двадесети път е на традиционния събор в Аврен. За първи път бил,като млад лидер на Областния съвет на БСП.

За нас Аврен е голяма гордост и болка. Димитър Антонов е успешен кмет,излъчен от БСП и управляващ вече четвърти мандат. Той направи много за Аврен. Болката е въпросът с безработицата.Той не е само местен проблем,а национален.Има глобално измерение.Затова и БСП-Лява България го поставя като приоритет за решаване, посочи Багдасаров.Той подчерта, чеотварянето на Маказа е потенциална възможност за отваряне на работни места.Багдасаров очаква силен интерес от фирми, към бъдещата индустриална зона на Кърджали.Може да стане така, че след години да изпитваме глад за квалифицирана работна ръка прогнозира Багдасаров.

Той посочи,че гърците са се поучили от отварянето на Маказа.Те вече не са така резервирани към  отварянето на ГКПП при Аврен. Пътят от гръцка страна ще стане  след като България влезе в Шенген. От наша страна той е готов,категоричен бе Багдасаров.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    На
    НАСКО
    0 0
    13:22, 20 сеп 2014
    Този двуличник и нагъл тип докога ще лъже и маже разни наивници. Той и неговата партия лишеха гъ----вете на турците довчера когато бяха коалиция а сега отново друга песен пее и то за пореден пъът.ако турците им предложат да лапат и лишат пак ще си скъсат краката да до направят. само подобни измислени самовлюбени като този мезен багдасаров могат това.безсрамник хората те ненавиждат освен шепа твои и като тебе подлизурковци.
  • 2
    На
    НАСКО
    0 0
    13:27, 20 сеп 2014
    Багдасаров, знаееш ли колко си чак смешен с твоите празнодумици.
    как малко нямаш срам и свян.нали с дпс бяхте коалиция и то за кой път. само и само да сте в управлението и с най големите шафрантии ортаци ще станете но разбрахте че никой не ви иска и сега започна да говориш наглите си мисли че герб ще прави коалиция с турците ами и те да направят не само вие но ще се изядете че няма да сте във власта. а ти на какво се надяваш освен на простотията и властолюбието ти. кога работиш в училището си което си го политизирал до край но няма инстанции да те изгонят защото това не ти е бащиния.аз съм вътрешен човек и много добре зная какви ги вършиш но ще те изпържя -да го знаеш.
  • 3
    Гу
    Гучи
    0 0
    15:55, 20 сеп 2014
    Стига бе Милко ДПС са ти виновни, а докато бяхте коалиция?????? Любовницата ти Мариянка с тебе ли е а? Е в тая работа си цар остави я политиката не е за тебе
  • 4
    По
    Политолог
    0 0
    19:08, 20 сеп 2014
    Милко не обръщай внимание на Гербаджийските хейтъри, на тях за това им плащат да плюят против теб. Хората те харесват и са зад теб.
    Тия гербаджийчета , вместо да осират хубавата статия, да кажат , от както има ГЕРБ какво са направили за Крумовградския регион и за българите и за мюсюлманите.
    Кога Цвета Караянчева е била там или е направила нещо за този район. За 4 г. управление направиха 18 км път до Крумовград и той пропада - защото някой е гушнал милиончетата.
    Казвам ДА на Милко и Бисер- №22
  • 5
    По
    Политолог
    0 0
    19:20, 20 сеп 2014
    Ей тия Гербаджии нямат срам - то бива злоба, но чак толкова.
    Единствения политик, който прави нещо за Област Кърджали е Милко - понякога и с негови средства, както става ясно и от статията.
    Хора не гласувайте за Бойко и ГЕРБ - само ще ЗАГУБИТЕ. България ще се върне с още 5 г. поне назад.
Последни новини