Станишев:Подкрепете Багдасаров,не може една партия да доминира в Кърджалийско!

Благодарение на председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев  и неговото застъпничество в Европейския съюз бе отворен ГКПП „Маказа-Нимфея”. Три месеца се опитвах с глава да пробия бетонна стена. Благодарение на застъпничеството на Сергей Станишев пред Брюксел успяхме. От времето на Георги Димитров България не е имала лидер с международно признание като Станишев, подчерта на митинг в Горно Кирково водачът на листата на БСП-Лява България за Девети кърджалийски многомандатен район Милко Багдасаров.

БСП има нужда от Милко Багдасаров и той трябва да влезе в Народното събрание.Той от цялата си душа работи за Родопите. Заедно с покойния Димчо Михалевски прокараха идеята за отварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея”. Те доказаха, че когато сме последователни в отстояването на една кауза, тя се случва,каза от своя страна Сергей Станишев. Той изрази увереност,че ролята на транспортния коридор ще се разширява и ще бъде изградена икономическа зона от наша страна.

Днес по обед, той заедно с наскоро приети членове на БСП и кандидатите за народни представители от Кърджалийски многомандатен район посетиха ГКПП „Маказа-Нимфея”. Сред номинираните за народни представители бяха  областният лидер Георги Кючюков, младежката лидерка Кристияна Арабаджиева и Маргит Василева. Станишев си направи снимка за спомен с младите социалисти. За Кърджали бг вести той заяви лаконично:Хвърлихме доста усилия и средства ,но си струваше. Станишев премина за кратко в гръцко,като разговаря на пункта с граничните полицаи.

  Веднага след това,той и активисти на БСП се включиха в предизборен митинг на кандидата за кмет на частичния местен вот в Горно Кирково Динко Касабов. Председателят на ПЕС и евродепутат Станишев бе посрещнат от най-възрастният човек от селото бай Юсуф Деликов.

 Станишев благодари за топлото посрещане. Важно е за България да има сълна Българска социалистическа партия, силна не само в страната , но и в Кърджалийска област,каза в словото си председателят на ПЕС. Той бе категоричен, че столетницата има нужда от народен представител в Кърджалийко. Багдасаров брани с жар кърджалийци и заслужава вашата подкрепа. Говорете с ваши приятели и познати, дайте му подкрепата си. Кърджалийска област не може да бъде доминирана от една политическа сила, категоричен бе Станишев.

Лидерът на Партията на европейските социалисти очерта три каузи пред БСП: Първата е да не се върне управлението от периода 2009-2013 г., когато според него се извърши социален геноцид. Рекетиран бе и бизнесът,посочи Станишев. Като втора кауза той посочи създаването на поминък. Припомни,че само за последните 6 месеца от управлението на кабинета „Орешарски” са разкрити 60 000 работни места. Те в момента са под заплаха. Причината е, че служебното правителство се държи като партиен кабинет на ГЕРБ, категоричен бе председателят на ПЕС. Той посочи, че за мандата си правителството „Борисов” е изяло 9 млрд лева от фискалния резерв и заеми. Сега Георги Близнашки иска да тегли 4,5 млрд.лева кредит. Станишев обвини ДПС и ГЕРБ в задкулисни игри за изяждането на парите, чрез актуализация на бюджета. Те играят заедно от кафето „Борисов-Местан”,категоричен бе Станишев. Като трета кауза той посочи постигане на социална справедливост. Припомни, че много хора живеят в бедност и питат защо е тази държава.Ние свалихме цената на тока. Сега искат не един,а два пъти да я покачат. Не допуснахме алчността и желанието за свръхпечалби в енергийния сектор да надделеят, посочи още Станишев.

Той отбеляза, че единствената партия която неотклонно следва социална политика е БСП.Победата на тези избори е победа не само за БСП,но и за България,категоричен бе Станишев. Той призова жителите на Горно Кирково на 5 октомври да дадат гласа си за 22 номер в интегралната бюлетина,а на 12 октомври, когато ще е частичния местен вод да гласуват с номер 1 за Динко Касабов.

  Надали друг кмет в Кърджалийско може да се похвали,че кандидатурата му е била подкрепена от председател на партията на европейските социалисти, каза в обръщението си водачът на листата на коалиция „БСП-Лява България” в Девети кърджалийски многомандатен район Милко Багдасаров. Той припомни,че това което отличава левицата е социалното мислене.Затова при управлението й имаше увеличение на пенсиите,заплатите,майчинските.Той призова жителите на Горно Кирково да подкрепят не само БСП на 5 октомври ,но й кандидатът й за кмет на 12 октомври.

  Динко Касабов благодари за силното рамо.Искам да седнем на една маса и да кажете какво,конкретно ще се направи за селото,обърна се към високите гости кандидатът за кмет.Той увери съселяните си,че БСП ще помогне за по-добрият им живот.

Митингът завърши с „Моя страна,моя България”на коята приглася Милко Багдасаров.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини