Манол Генов става депутат, Силвия Хубенова - на косъм, ДПС-електоратът заложи "за всеки случай" на 18/18

Манол Генов влиза в 43-тото Народно събрание. Бившият шеф на ВиК си спечели билет за следващия състав на парламента с преференциален вот, който в област Пловдив надхвърли 3700 гласа.

Феноменът 15/15 сработи и на тези избори, става ясно от протоколите на СИК в региона. Масово са отбелязвани при ГЕРБ 9/9, 18/18 при ДПС и 22/22 при БСП. Така 18-ата в листата на Движението Денис Мустафа би станала депутат наред с Джевдет Чакъров, но не и ако се съобрази с подписаната предварително декларация пред партията си, че няма да се възползва от преференцията и последвалото пренареждане. Такива са подписали всички в ДПС-листите.

9-ата в листата на ГЕРБ - първомайката Катя Попова, влиза със сигурност в НС. Засега от областта ГЕРБ вкарват не четири, а три сигурни депутата. Мандатите им всъщност към момента са 3,75. Силвия Хубенова виси на косъм, тъй като при разпределението на мандатите в страната е възможно четвъртият на ГЕРБ да отиде при ДПС или "Атака". Със сигурност народни представители ще са Методи Андреев и Здравко Димитров.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини