В българския Йерусалим: Умуват върху фестивал на църковните филми

Да се организира фестивал на църковните филми, за да се подчертае популярността на Асеновград като българския Йерусалим. Това бе една от идеите, представени по време на публично обсъждане на културния календар на Общината за следващата година. Внимание бе обърнато и на предстоящи годишнини през 2015 г., като 130 г. от Съединението.

Предложено бе също обогатяване навече съществуващи събития като например отбелязването на 1 юни (Ден на детето) и 1 октомври (Ден на възрастните хора). Общото мнение бе, че е добре да се наблегне на популяризиране на изкуството сред младите и децата, а за Деня ня възрастните да има не само с концерт на Пенсионерския хор, но и други различни инициативи сред обществото. По повод традиционния конкурс за домашно вино повечето от присъстващите се обединихя около виждането, че той трябва да бъде насочен повече към местното винопроизводство, за да стимулира тукашните производители.

Не липсваха и критики, част от които бяха наосчени към липсата на интерес сред образователнтие институции, представители на които не дойдоха на срещата.

Участие в обсъждането взеха представители на читалищата, Ново арт общество, Съюзът на творците, певческите хорове, архиерейството, Градската билиотека, Историческият музей, музиканти, историци, художници, представители на местната управа в лицето на ресорния вицекмет Мария Вълканова, журналисти и граждани.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини