Козметичните грехове

Както при всяко нещо и при кожата има навици, които са изключително вредни и развалят красивия външен вид.

Ако сте се събудили един ден с неприятна на вид и на докосване кожа, но използвате хидратиращ крем, слънцезащитни продукти и редовно почиствате лицето си, то замислете се над тези козметични грехове, които повечето от нас дори не си признават, че правят.

Не спазвате никакъв ред

Последни проучвания доказват, че след правилния избор на продукти, най-важната стъпка е съобразният ред, в който се нанасят те. Повечето дами с проблемна кожа и акне, например, поставят първо крема за лице и след това продукти против акне. Обикновено навиците ни водят към нанасянето на крем против стареене, а след това чак слънцезащитната козметика. Важното правило тук е да поставяте първи продуктите, които са по-активни като действие върху кожата. Поставете първо продукта против акне, например, за да не създавате бариери по пътя към успешното лечение.

Дразните пъпките

Признайте си, правите го. Това е нещото, което задължително трябва да прекратите. Всяко едно разчесване, дразнене и стискане на пъпките създава рани, а понякога дори белези по лицето. Освен че разнасяте различните бактерии по цялото лице и можете да предизвикате появата на още няколко пъпки, правите прикриването ѝ с грим почти мисия невъзможна.

Не сменяте достатъчно често калъфката на възглавницата

... Нито на телефона. А това са двете най-чести допирни точки с вашето лице и прекарвате най-много време „залепени“ за тях. Всеки път, когато пускате пералня, трябва да слагате в нея калъфка от възглавница. По този начин ще създадете навик на самите себе си. С натиска, който оказвате върху калъфката се събира мъртва кожа, която в последствие си поставяте обратно. Резултатът – никакъв видим ефект от скъпата козметика и все така кожа, която изглежда сякаш ѝ липсва нещо.

Ходите на фитнес с грим

Да, разбираме, че в пиковите часове е пълно с мъже, които оформят усилено своите тела и да се появим без грам грим ни се вижда немислимо. Другата страна на нещата, обаче е, че комбинацията между грим и изпотяване е в състояние да запуши порите и да доведе до много сериозни проблеми с кожата. За да не се налага да пропускате тренировката поради зачервявания и обриви, носете в чантата си винаги почистващ продукт.

Пропускате силовите упражнения във фитнеса

Ето ви една причина, поради която трябва да започнете да включвате силови упражнения в програмата – стегнатите мускули поддържат кожата тонизирана и стегната. Опитайте се да пазите баланс върху голяма топка, правете коремни преси и клякайте. Практикуването единствено на кардио упражнения е меко казано само загуба на време.

Взимате си твърде дълъг и горещ душ

Топлата вода причинява основно загуба на хидратацията на кожата и отмиване на естественото омазняване. Независимо, че подобен тип взимане на душ може да е изключително релаксиращо, избягвайте го. Вместо това, наблегнете на кратки като времетраене и немного горещи бани. Ако сте фенове на ваната, потърсете специални соли, които са с хидратиращ ефект.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини