Продава се изолиран италиански остров

Изолиран частен остров до Венеция, с крепост от 18-ти век, е пуснат в продажба за сумата от 7,5 милиона британски паунда.

Очевидно неговите досегашни собственици искат да уловят „ефекта Клуни“ и да направят добра сделка.

Говори се, че след впечатляващата сватба на холивудската звезда Джордж Клуни във Венеция, Италия преди няколко седмици, цените на имотите в района са се покачили със 100 %.

Колкото до апетитния имот – той се намира североизточно от Венеция, само на 20 минути от града (по вода). Островът е един от 118-те острова във венецианската лагуна и е част от Списъка за световно културно наследство.

Частният остров е с площ от 1,5 акра земя, има красиви градини и историческо минало (някога е бил използван от наполеоновите войски)

Червената тухлена крепост днес е превърната във функционална вила с площ от 180 кв. м. Тя разполага с четири спални, три бани, голяма всекидневна, апартамент за охраната, панорамна гледка, вътрешен двор и съоръжение за акостиране с лодка.

Живописният остров е на близко разстояние от островите Бурано, Мацорбо и Торчело. Той е абсолютно уединен и до него може да се стигне само и единствено с лодка от Венеция. Агентите на недвижими имоти казват, че островът има красива природа с пещери, плажове и дори собствени руини.

Брокерите казват: „Имотът наистина е много специален. Предлага изискана поверителност, без да се чувствате изолирани. Той е подходящ за идиличен, спокоен живот, в близост до светлините на града“.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Последни новини