Ученици влязоха в ролята на трафиканти и жертви

Над 50 деца от началния курс в асеновградските училища бяха запознати с проблемите, породени от трафика на хора, формите на експлоатация, методите за въвличане в трафик, рисковите фактори и групи, методите за предпазване, последствията за децата-жертви. Информационно-превантивна кампания, съвместна дейност на Общината и Местната комисия за борба за борба с противообщестевните прояви на малолетни и пълнолетни, се проведе по повод 18 октомври, Европейския ден за борба с трафика на хора.

Мултимедийната презентация "Робство днес? Внимание! Трафик на хора! Време за действие" представи пред момичетата и момчетата основните проблеми в тази насока. Раздадени им бяха листовки, които, освен че обобщават най-важното по темата, съдържат и контакти на институциите, ангажирани с проблема, към които те могат да се обърнат в случай на нужда.

Най-интересни за учениците се оказаха импровизираните сценки, които разиграха, влизайки в ролите на трафиканти, жертви в различни ситуации, като сами избираха своята роля и създаваха репликите си. Те изявиха желание и готовност за участие в следващи подобни мероприятия.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини