Малайзийският Боинг е свален от проруските сепаратисти, твърди германското разузнаване

Федералната разузнавателна служба на Германия (BND) твърди, че отговорност за свалянето това лято на пътническия Боинг на малайзийските авиолинии над Донецка област носят проруските сепаратисти, които стреляли срещу самолета с зенитно-ракетен комплекс "Бук".

Това се посочва в подробен отчет на BND, за който днес съобщава списание "Шпигел". Отчетът за трагедията, представен от ръководителя на службата Герхард Шиндлер на 8 октомври, бил придружен от много документи, в това число разшифровани спътникови записи и различни фотографии.

Според версията на германското разузнаване проруските бойци използвали комплекс "Бук", който пленили от една от украинските бази. Шиндлер, когото изданието цитира, заявява, че както украинските, така и руските представи за случилото се не отговарят на действителността, и твърди, че зад свалянето на пътническия самолет стоят привърженици на независимостта на Донбас.

Боингът падна на 17 юли в Донецка област. На борда му имаше 298 души. Украинските власти обвиниха сепаратистите, те пък отговориха, че не разполагат със средства, които биха им позволили да свалят въздухоплавателно средства на такава височина.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ве
    Веспрем-сървиз
    0 0
    20:02, 19 окт 2014
    Ей, как така ЦРУ не знае, КГБ казва друго, а пък германското разузнаване втаса по въпроса?
Последни новини