Вижте целия интернет! "Спи" като живо същество (видео)

Интернет е голям, това е Световната мрежа. Но колко точно? Изследователи от Унивеситета на Южна Калифорния са направили анимирана карта. Те открили, че интернет "спи", почти като живо същество.

"Интернет е важен в нашия живот и бизнес, от стрийминга на филми до пазаруването онлайн. Измерването на мрежовите прекъсвания е първата стъпка към подобряване на надеждността му", казва Джон Нидеман, професор-изследовател в USC Viterbi и съавтор на изследването.

За да направят анимираната карта, изследователите пингвали 3.7 милиона блока IP адреси(около 950 млн. адреси) на всеки 11 минути в течение на 2 месеца.

Интернет е винаги на разположение и работи за някои - като тези с широколентов достъп в Съединените щати и Европа. В други области достъпът на хората до интернет варира, най-вече в Азия, Южна Америка и Източна Европа.

Проучването също корелира страните с денонощен достъп до интернет с брутния им вътрешен продукт. Това означава, че колкото по-богата е една страна, толкова по-вероятно е, че Интернет ще бъде създаден и ще работи 24/7.

Този труд е един от първите, които изследват как се използва мрежата.

"Интернет спи, както Homeland Security проследи" писа на шега или насериозно Live Science, къде впечатляващото видео също е публикувано. Службите за сигурност са сред финансиралите това проучване.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини