Световни лидери тестват хасковлийчета коя професия им ляга най-добре

Повече от 300 хасковски гимназисти се тестваха в София, за да си отговорят на въпроса “Коя е моята професия?“ .

В продължение на три дни учениците 10 и 11 клас на Езиковата, Математическата, Професионална гимназия по туризъм и Финансово-стопанска гимназия разговаряха със специалистите от Samsung и JobTiger за бъдещото си кариерно развитие в рамките на програмата Trends of Tomorrow.

По време на срещите гимназистите се запознаха с най-новите тенденции на пазара на труда и колко трябва да са подготвени един ден, за да отговорят адекватно на условията за бъдещото си развитие в кариерата.

Тестът, който преминаха учениците е адаптиран от специалистите на JobTiger. Полученият индивидуален резултат подчертават силните качества на всеки тествал се и дава насока кой тип професии би бил най-подходящи за неговата личност и в каква среда ще чувства най-добре.

Според Нели Малакова, старши специалист „Подбор” в JobTiger, която цитира изследване на европейския трудов пазар, се смята, че до 2020 г. 95% от наличните работни места на него ще изискват дигитални умения. Затова е и важно младите българи да са подготвени още от сега за предизвикателството в конкурентната среда, заяви тя.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини