NUCLUN - първият осемядрен мобилен процесор на LG

LG официално навлязоха в пазара на процесори за мобилни устройства с премиерата на първата си собствена архитектура, която се казва NUCLUN. Компанията планира да използва този чип в бъдещите си смартфони от висок клас и така да намали зависимостта си от Qualcomm и NVIDIA в този сегмент. Първият мобилен процесор на LG разполага с четири 1.5GHz Cortex-A15 ядра и същия брой 1.2GHz ядра базирани на архитектурата Cortex-A7, предаде SlashGear. 

LG NUCLUN също така включва поддръжка за високоскоростните LTE-A Cat 6. мрежи и така гарантира максимална скорост за даунлоуд от 225Mbps. Компанията не разкри детайли дали новия ѝ процесор използва технологията Heterogeneous Multi Processing (HMP), позволяваща да се включват и изключват отделните ядра при изпълнение на различните задачи. LG NUCLUN ще позволи на компанията да се конкурира по-успешно в този сегмент със смартфоните, използващи Samsung Exynos и Qualcomm Snapdragon чиповете на пазара. 

Корейският гигант представи и първия модел, който се захранва от новия процесор и се казва G3 Screen. Дисплеят му е с диагонал от 5.9 инча и поддържа Full HD разделителна способност, а другите му характеристики включват Android 4.4 KitKat OS, 2GB RAM, 32GB вградена памет и 13-мегапикселова камера в задната част. Сензорът включва оптична стабилизация на изображенията и иновативна система за лазерен автофокус, като батерията е с капацитет от 3000mAh.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини