15 години затвор за отцеубиеца д-р Колев

14 години и 11 месеца лишаване от свобода, при първоначално строг режим, постанови за Мариян Колев Пловдивският окръжен съд. Той беше признат за виновен в това, че на 11 декември в землището на село Горнослав умишлено е умъртвил собствения си баща Колю Колев.

Подсъдимият работел като лекар, но тъй като системно злоупотребявал с алкохол, бил освободен от работа през 2011 г. Живеел с баща си  и третата си съпруга на квартира в Пловдив. Почти ежедневно нанасял побой и ругаел баща си.

В средата на 2012 г. дядото постъпил в дом за възрастни хора. През ноември 2013 г. Мариян го прибрал при себе си.

На 11 декември подсъдимият и баща му заминали за Горнослав, където Мариян закупил имот. След употреба на алкохол между двамата възникнал спор доколко бащата бил обгрижван от сина си, което вбесило подсъдимия. Той взел от багажника брадва и нанесъл няколко удара по гърба и гърдите на възрастния мъж. Последният удар бил нанесен в главата.

След това убиецът качил баща си в колата и потеглил в посока Асеновград. На входа на града забелязал полицейска кола и опасявайки се, че ще бъде спрян за проверка, поел в обратна посока. Озовал се в землището на Мулдава. Там изоставил колата отключена. Лутал се няколко часа, загубил се, спал под някакъв храст. Бил тотално дезориентиран и се озовал случайно в Мулдава, където забелязал два полицейски автомобила. На полицейските служители споделил за случилото се, като се опитал да изгради версия в посока нещастен случай.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.  

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини