Орда цигани би полицаи и чупи патрулки, заради 13-годишна

Двама полицаи са ранени, а два патрулки са изпотрошени след нападение на цигани. Инцидентът е станал в пазарджишкото село Братаница, съобщиха от областната полицейска дирекция в Пазарджик. Инцидентът е станал в неделя през нощта след сигнал за изчезнало 13-годишно момиче. Той е бил подаден от майката на момичето, която съобщила че детето й е откарано в с. Братаница, за да бъде омъжено за местно момче. Веднага след това към Братаница е изпратен полицейски патрул за издирване на малолетната. В циганската махала на селото униформените били посрещнати от млад мъж, който се представил за брат на младоженеца. Вместо да съдейства на полицаите той започнал да сипе закани и обиди за саморазправа и към него започнали да се присъединяват негови събратя от махалата, които видимо били употребили алкохол. Заради ескалиращото напрежение в помощ на двамата полицаи били извикани подкрепления. От полицейското управление в Пазарджик изпратили още 3 автопатрула. Пристигналите на мястото полицаи били посрещнати от тълпа мъже и жени, които започнали да ги замерят с камъни, тухли и бутилки. Някои от циганите, въоръжени с брадви, колове, лопати и ножове директно нападнали служителите на МВР. Единият от сержантите бил ударен с бутилка в лицето, а на негов колега сериозно е наренено коляното с дървен кол. Той е изпратен на преглед в София, заради съмнения за скъсани от ударите кръстни връзки на коляното. Ударения в лицето служител е добре, въпреки подутините и синините по лицето му, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Отделно от това са потрошени стъкла и ламарини на два от полицейските автомобили. Въпреки това униформените служители са успели да потушат ескалиралото напрежение в Братаница. Задържани са мъже и една жена - 29-годишният В.А., 5 години по-малкия му брат А.А.,38-годишния А.С., Г.Н. на 40 г. и 48-годишната Н.А. В къща в циганската махала след арестите е открито и 13-годишното момиче, което е върната на родителите му в Мало Конаре.

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ка
    капут
    14 0
    15:49, 11 ное 2014
    сапун братко,хитлер трябва за21век
  • 2
    Aa
    aaaaaaa
    17 -1
    17:03, 11 ное 2014
    Ако това се случи дори в съседна гърция,тези ******и щяха да са утрепани от бой!да не говорим ако се случи в америка!но в българия полицаят няма права и винаги после е виновен!защото нямат и началници които да им застанат зад гърба!защото за да пази службичката вместо да защити подчинените си началника предпочита да ги накаже!!!важното е той да е добре!ама нали той не е на пътя!в 5 часа той си е в къщи!!!а после какво става на пътя с подчинените му какво го интересува!вместо да прати един рейс с тежко въоръжени полицай да смажат ******ите от бой,той ще им се прави на загрижен че ги били ранили!!!ами ще ги бият като са такива бездарници началниците!ама нали в българия всеки е на някой солташак!
  • 3
    77
    777
    7 -1
    09:35, 12 ное 2014
    Егати и полицията.да ги бият полицаите.а бе господа полицаи вие нали трябва да ни пазите,а те вас бият.жалка история.едно време полицията е имала тъмна стаичка и са ги биели там разбойниците, а сега няма мъже полицаи.
  • 4
    77
    777
    8 0
    09:38, 12 ное 2014
    Трябва ни куклус клан
  • 5
    Ve
    velomaster
    5 -2
    11:08, 12 ное 2014
    бахти жалката полиция ха ха ха
  • 6
    _1
    _1417459422
    0 0
    20:50, 1 дек 2014
    malko im e bilo na tupite chengeta drugiq put da se zazmislqt shte se ebavat li s belite hora ili shte gledat da se saiuzqt s talpata koqto iska da izbie ciganskata zgan smeshni policai stqgaite si zadnicite da ne vi gi stqgame nie

Още новини

Последни новини