Отвлякоха четирима младежи

Четирима младежи са били отвлечени в севлиевско село. Впоследствие похитените успели да избягат, като използвали невниманието на нападателите, съобщават от Областната дирекция на МВР-Габрово.

Случката се разиграла на 20 ноември. Около 3.30 часа в Районно управление „Полиция"-Севлиево е получен сигнал от 20-годишен младеж от село Горна Росица, че същата нощ той и трима негови приятели са били отвлечени. Другите младежи са съответни на 22, 21 и 19 години. Около 1.00 часа, докато се придвижвали по улица в селото с лека кола „Фолксваген Голф" били застигнати и засечени от „Мерцедес".

След като спрели, от „Мерцедес"-а слезли двама мъже, които ги заплашили с нож и пистолет и им отнели мобилните телефони. Единият от нападателите се качил при четиримата приятели и принудил шофьора да потегли в посока село Яворец. Непосредствено зад тях се движил съучастникът му с л.а. „Мерцедес". След като отбили по страничен черен път и автомобилите спрели отвлечените използвали невниманието на похитителите и успели да избягат и да се придвижат до село Яворец. Там, от дома на свои познати сигнализирали в полицията.

Няколко часа по-късно извършителите били установени - 25-годишен мъж от София и 21-годишен севлиевец, които периодично пребивавали в с. Горна Росица. Двамата са задържани в жилищата им. Установена е и колата, с която извършили престъплението. Иззети са и използваните нож и газов пистолет.

Лекият автомобил „Фолксваген Голф" е открит опожарен в ливада в землището на с. Горна Росица. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. По първоначални данни, деянието е извършено след употреба на алкохол, без ясни мотиви и цел, уточняват униформените.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини