Пловдивчанин и двама софиянци са арестуваните в Асеновград за трафик на хора, издирва се четвърти - мъж от Мулдава

Трима са задържаните в Асеновград като участници в схема с трафик на хора. Това са пловдивчанинът Н.Ю. /52 г./ и софиянците Р.И. /32 г./ и И.Х. /38 г./, съобщават от полицията. Продължават оперативните действия по издирването на техния съучастник И.С. /40г./, който е от Мулдава. Както вече ви съобщихме, вчера на територията на Асеновград, криминалистите претърсиха склад в промишлената зона на града. В едно от помещенията те открили 29 чужди граждани, представили се за сирийци на възраст между 18 и 56 години. Всичките били без документи за самоличност. В района са установени и ползваните от задържаните българи микробус Фиат и леки автомобили Пежо, Ауди и ДЕУ.

По първоначални данни в началото на септември в Турция Н.Ю. и И.С. получили оферта от турски гражданин да участват срещу заплащане в канал за нелегален трафик на имигранти в България. Задачата им била на предварително уговорено място край Асеновград да посрещнат чужденците, които пътували в микробус със хасковска регистрация, и да ги настанят в наетото складово помещение. Ролята на двамата столичани била да придвижват чужденците към различни точки в страната, установили разследващите.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.281ал.1 от НК, а материалите са докладвани в Районната прокуратура. Работата по изясняване на престъпната дейност на задържаните продължава.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини