Ромите в Пазарджик: Ще дойде ден всички по цялото земно кълбо ще станат мюсюлмани

"Ще дойде ден всички по света ще са мюсюлмани. Ама не от мен, от теб, от тях. В Корана така пише! Мохамед така е казал. И това ще стане преди съдния ден. Ще дойде Иса (б.ред. Иисус) и всички на Земята ще станат мюсюлмани. Не че сме за халифат, ама така е казал Пратеникът, значи така ще стане. По цялото земно кълбо ще има само мюсюлмани. Не знам какви са тези Ислямска държава. На тениските ни, на книги, на знамето навсякъде тоя знак, дето го виждате, е името на Аллах. Тези символи съществуват от 1400 г., това са думи на арабски. И както от времето на нашия Пратеник, така пише и сега - няма друго божество освен Аллах и Мохамед е негов пророк. Навсякъде го пишем. Ама най-важното е, че го носим в сърцата си. Така е с всички мюсюлмани. Те са длъжни да го приемат! Щом ставаш мюсюлманин ти си длъжен да го приемеш - ля иллаха ил Аллах Мухаммад расул Аллах (б.ред. Няма друг бог освен Бог/Аллах и Мохамед е негов пророк)." Тези словоизлияния направиха пред репортер на Нова тв жители на пазарджишката циганска махала. Според тях Недим Генджев бил "никаквец, някакъв там мюфтия, който разваля нравите на всички мюсюлмани". Убедени са, че той всъщност е неверник.

Самият Недим Генджев в студиото на Нова се обяви категорично против това, което вършат ромите в кв. "Изток": "Че с такава брада не можеш да отидеш даже в Саудитска Арабия. Веднага ще те помогне религиозната полиция. Ние тук сме свикнали да живеем с друговерците, заедно празнуваме, заедно всичко. А тези не са така. Те са се затворили и дистанцирали от всички, които не са като тях". Според него проблемът обаче е колкото религиозен, толкова и социален. Причините се крият във високия процент безработица и бедността в циганските махали и съответно податливостта им да бъдат "купени от определени лица, след което да играят по тяхната свирка". Убеден е, че един от начините за справяне с проповядането и разпространението на радикален ислям в махалите е внедряването на агентура. Като главен виновник за случващото се той посочва главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Вв
    ВВ
    10 0
    09:07, 26 ное 2014
    Най вече продажни ц***** дето за пари и на извънземни могат да се направят, само да има балама да им ги дава.
  • 2
    Na
    nacho_bg
    4 0
    17:29, 26 ное 2014
    shte doide vreme da vi pratim na lunata, mangali kogato se e propovqdvalo xristqnstvoto musilmanstvoto izobshto go e nqmalo i taka shte stane zanapred razbraxte li izrodi za vas ne trqbva da ima milost nito kapka jal za vas.maxaite se ot stranata ni tq ne e vashata rodina.begaite kum indiq ili kakto vi kazax edno kopie v gaza i kum lunata.mizerni pumiari.
  • 3
    Он
    Онзи
    3 0
    21:58, 26 ное 2014
    Е,тогава няма да има къде да си правят атентатите.....
  • 4
    Хи
    хитлер
    1 0
    15:08, 11 яну 2015
    Свинската кожа,ви 4ака.пукни и ти я слагам отгоре,манго
  • 5
    Хи
    хитлер
    1 0
    15:11, 11 яну 2015
    Недоразвитие ***** цигански.кожата свинска ви 4ака,мърдане няма,пукаш и ви я слагам
Последни новини