200 българи и гърци се учат на предприемачество,прехвърлят мост между бизнеса на двете страни

Ръководният екип на проекта

Двеста млади хора от пограничните райони на България и Гърция ще получат шанс за реализация в бизнеса и администрацията. От Кърджалийско техният брой е 60. По идея на кмета на Кърджали Хасан Азис,те ще бъдат привлечени в проекти за публично-частно партньорство. Това съобщи за Кърджали бг вести Кирил Желязков, директор в Българската стопанска камара. Той ръководи в Кърджали семинар на български и гръцки партньори по проекта „Транснационална инициатива за подпомагане на завършилите учебни заведения и предприемачество“. Продължителността на проекта е 22 месеца,а стойността 1 663 900 евро.

Желязков каза още,че инициативата е на Министерството на Македония и Тракия на Реепублика Гърция и на Министерството на икономиката на нашата страна. Има и осем партниращи организации,една от които е българска стопанска камара.Финансира се от Европейския съюз.

Чрез инвестирането в човешки капитал в Кърджалийски регион, проектът има за цел изграждането на мрежи и съвместни действия между академичните институтции и бизнесобщността, както и да създаде повече възможности за младите хора, подчерта шефът на Стопанска камара в Кърджали Альоша Синабов.

Освен в Кърджалийска област, проектът ще се осъществява още в Смоленска и Благоевградска области. Ще бъдат обхванати и номархиите от гръцка страна на границата.

В Кърджали ще се създаде специална структура към Стопанска камара, която ще координира усилията на младите хора и ще им предоставя възможности за реализация. За неин координатор е определен Альоша Синабов.

Георги Кулов

Альоша Синабов
Кирил Желязков
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини