От ДПС видяха политическа поръчка в акцията на ДАНС

Хюсеин Хафъзов от ДПС допуска, че акцията на ДАНС, МВР и прокуратурата срещу екстремизма е политическа поръчка.
Той коментира пред БТА, че според него на този етап акцията е неоснователна и има усещането, че е политическа поръчка, за да се удовлетворят пропагандните интереси на определена политическа формация.

Хафъзов каза, че ще направи обобщен анализ след изслушването на председателя на ДАНС Владимир Писанчев в парламента утре, което ще е закрито.

Депутатът очаква от Писанчев "ясни и категорични доказателства за необходимостта на провеждането на вчерашната мащабна и показна акция".

Той се опасява, че страхът и омразата, които се насаждат в обществото и в частност в средите на религиозните мюсюлмани, ще бъдат с тежки травматични последствия.

"От една страна, цел и обект на вербално и физическо насилие стават мюсюлманите и ислямските религиозни обекти, а от друга - вече привлякохме вниманието на терористите. Те научиха, че в България са имали поддръжници и членове, за които даже не са и подозирали и с които по никакъв повод не са си сътрудничили. Така вече може би станахме тяхна мишена и цел на болните им амбиции и мания за величие, като покровители на угнетените", заяви Хафъзов.

Според него задържаният Ахмед Муса и групата около него са "дълбоко религиозни, последователни и спазващи ислямските канони граждани, но са фанатични само във вярата и чисто религиозното си поведение".

"Не ми е известна информация, че са милитаризирани или паравоенна група, която призовава или прилага насилие", посочи депутатът.

Според него се насаждало разбирането, че целта не е тероризмът, а развиващата се ислямска религия и мюсюлманската общност в България.

По думите му това било "поредна акция срещу човешките и граждански права в най-изостаналата европейска държава".

"Ако искате да ви бъдат посочени спящи клетки, които всеки момент могат да се активират срещу роми, помаци, турци, мюсюлмани, проследете поведението на футболните агитки", каза още Хафъзов.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ра
    радио Акбунар
    7 -2
    20:06, 26 ное 2014
    Ето още един от терористите!Какво чакате!
  • 2
    Ра
    радио Акбунар
    6 -2
    20:06, 26 ное 2014
    Ето още един от терористите!Какво чакате!
  • 3
    Ha
    haskovo_1417031626
    6 -1
    21:52, 26 ное 2014
    ДПС да го духат! Писна ми от техните претенции.
  • 4
    Ja
    Jack Bauer
    0 0
    18:52, 27 ное 2014
    Има си хас дпс да не защити продукта си, наречен - "******и-радикални ислямисти". Разследването срещу идил, трябва да почне от дпс. И ако някой насажда омраза в обществото ни, това са точно те.
Последни новини